The Longest Day 21 juni '21 - Beweeg jij méé ?

Wij vragen jou om met ons mee te bewegen, zodat wij mensen met dementie méér kunnen laten bewegen.

TimeSteps vraagt aandacht voor – en wil zich inzetten om - mensen met dementie meer mogelijkheden te bieden om te kunnen bewegen. In verzorgingstehuizen bewegen mensen te weinig. Driekwart van de bewoners is inactief en in verpleeghuizen geldt dit zelfs voor 9 van de 10 bewoners.

 

Bewegen is goed voor ons brein’ - Prof. dr. Erik Scherder

 

Op 21 juni ‘21 begint de langste dag. De dag met het meeste licht. Door de Amerikaanse Alzheimer organisatie wordt deze dag groots onder de aandacht gebracht met veel sponsoractiviteiten. Zij hebben voor deze dag gekozen, ter ere van degenen met een vorm van Dementie en hun verzorgers, voor wie elke dag de langste dag is. TimeSteps wil een eerste aanzet doen om deze dag ook in Nederland te gaan organiseren.

 

Wat gaan wij doen?

Op 21 juni as om 05:17 uur, begint de langste dag. Wij vertrekken dan lopend vanaf ons kantoor in Veenendaal naar  het hoofdkantoor van Alzheimer Nederland waar wij het opgehaalde geld symbolisch overhandigen.

Iedereen mag meelopen. Hoe groter de groep des te meer aandacht wij kunnen vragen voor dit onderwerp. Het is 25 km en vlak voor het einde proberen wij nog langs een verzorgingstehuis te lopen waar zo mogelijk mensen met dementie en mantelzorgers de laatste km'ers mee kunnen lopen. 

Er zijn 2 extra opstaplocaties voor hen die minder kunnen lopen maar wel willen bijdragen. Op 10km en 5km voor het einde. Wij informeren iedereen die zich heeft opgegeven over alle details en uiteraard houden wij ons volledig aan alle Covid regels!

 

Vind jij bewegen ook belangrijk?

Steun onze loop en daarmee Alzheimer Nederland. Elk bedrag is welkom.

En wil je ook meelopen op de 21ste, vul dan dit formulier in: Ik loop mee

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 3.000 (120%)
Bekijk alle donateurs
25
08:40 uur
15-07-2021
Onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie. Erg belangrijk, te vaak gezien wat t met mensen kan doen. Zowel de patiënt zelf, als hun omgeving!
25
00:14 uur
27-06-2021
15
18:15 uur
21-06-2021
50
17:50 uur
21-06-2021