Dutch Game Marathon

Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Wat gaan we doen?

Wij gaan op 20 tot en met 22 september, tijdens het weekend van Wereld Alzheimer Dag, een 56 uur-durende gaming marathon organiseren om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Wij zullen deze marathon uitzenden via Twitch. Tijdens de stream zullen games gespeeld worden die thematisch bij Alzheimer passen.

Voor ons is deze charity stream de kans om onze eigen bijdrage te leveren aan de missie van Alzheimer Nederland. We scharen ons dan ook volledig achter het statement van hun mooie video: “Ik wil dat dit niet wordt vergeten.”

Wat is onze motivatie?

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die dementie heeft (meer dan 270.000 mensen in Nederland hebben dementie), soms met heftige verhalen tot gevolg.

Zo ook het verhaal van Sander, een van de teamleden van de Dutch Game Marathon:
“Kun je niet gewoon een hamer pakken? Ik wil echt niet meer. Dit is toch geen leven.”, dat zei ze voor de 4e keer die middag, terwijl ze uit het raam staarde. Een paar seconden later ging het alweer over koffie en koekjes. In die korte momenten van helderheid had ik zowaar nog meer medelijden met haar dan wanneer ze weer in een vlaag van vergetelheid zat.

De quote hierboven is van een oudtante van me, maar gelukkig hoeft het niet altijd zo dramatisch te zijn. Zo heeft bijvoorbeeld mijn opa zijn laatste jaren doorgebracht in een verzorgingstehuis met liefdevolle verplegers waar hij, ondanks zijn dementie, toch nog erg kon genieten van de gezelligheid en aandacht die hij daar kreeg.

Meer informatie?

Kijk op onze website! Facebook Twitter Instagram Twitch LinkedinBreng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 3.000 (224%)
Bekijk alle donateurs
20
19:43 uur
08-11-2019
138
19:56 uur
04-11-2019
5
20:31 uur
22-10-2019
10
11:41 uur
26-09-2019